söndag 27 november 2011

En epok går i graven!


.
I samband med asfalteringen av grusplanen mellan Konsum och stationen verkar väntkuren för bussarna nu få stryka på foten för nya. Hur många ungdomar har suttit inne i dunklet och fördrivit sin tid genom åren?

Den bör ha stått där sedan väntsalen i stationshuset stängdes någon gång på sjuttiotalet men när den byggdes har varit ganska svårt att få klart besked om. När jag skämtsamt frågade en i Hembygdsföreningen om de inte skulle ta upp den gamla kuren till gården i Värsände visste han som annars vet det mesta inte klart besked om när den gamla busskuren byggdes.

Ja inte verkar det behövts repareras så mycket på den gamla men nog har den orsakat mycket städande. De nya ser inte ut att ha någon större trivselfaktor men blir i gengäld säkert mer lättstädade. Vi får väl se med reparationskosnaderna...

4 kommentarer:

 1. 1973,ombyggd 1982

  SvaraRadera
 2. Tack för upplysningen!

  Då har den hängt med i 38 år och det kanske är längre än KUFF (Fritidsgården i Klintehamn) funnits? Eller måhända att denna nu 38 åriga busskur som nu skattar åt förgängelsen till och med gett upphov till KUFF? Nog har de busskurshängande ungdomarna väckt ont blod genom åren och i samband med det kanske någon förtåndig fått en bra ide.

  Jag tycker i och för sig att en busskur inte är rätt plats för ungdomar att hänga på men man kanske skulle fundera på hur man kunde göra Konsum-torget bättre och trivsammare för det.

  SvaraRadera
 3. KUFF bildades i början på 70-talet av några driftiga föräldrar som tyckte att ungdomarna skulla ha något att göra efter skolan.
  KUFF blev förkortningen av Klinte Ungdoms FritidsFörening.
  Man höll till en källarlokal i hyreshuset på Donnersgatan.
  Till en början spelade man FIA med knuff,Chinaschack och spelade kort och ungdomarna nöjde sig med det,det var fullt hus varje gång.

  SvaraRadera
 4. Ja då är det väl fortfarande inte helt omöjligt att busskuren och det åtföljande ojjantet gav upphov till den trevliga och konstruktiva iden till KUFF.

  ÅG eller som det egentligen heter Åhlens-garaget är ju nu även det stängt.

  En hård höst för gotlands ungdom.

  Jag är ju själv inte född härstädes men tycker det är trevligt med att få upplysningar i kommentarer. Alltid kan man bli lite klokare. Jag kommer garanterat fortsätta skiva om det ena och andra i samhället som jag tycker är värt att uppmärksamma och det hoppas jag andra som bor här tycker med. Det finns ju en annan bloggare i samhället som brukar lägga in fina bilder på sin blogg och kanske finns det fler.

  SvaraRadera