måndag 2 januari 2012

Det okristna mobbingbudskapet

Så är det internt trubbel inom den gotländska kyrkan igen. Jag är iofs inte religiös på något sätt och i och med det är jag ju egentligen inte rätt person att avgöra vad som är kristet eller okristet.

Problemet denna gång är att kyrkan bjudit in föreläsare som är kvinnoprästmotståndare som föreläsare på fortbildnings och utbildningsdagar. En komminister i Visby, Doris Granath, uttalar sig i Gotlands Tidningar och säger att en bojkott av utbildningsdagen förbereds.

Här är artikeln i dagens tidning: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7388047

Tidigare har en fortbildningsdag hållits där en präst som anses vara kvinnoprästmotståndarre föreläst om nattvarden och "när han fick frågan om det då också är viktigt att prästen är en man så gled han undan frågan utan att svara" som det står i artikeln. Detta gjorde "att flera av de kvinnliga prästerna som deltog kände sig kränkta."

Alltså hade den här tidigare föreläsaren varken inbjudits för att eller själv velat diskutera kvinnoprästfrågan men bara vetskapen om att prästen har för de kvinnliga prästerna misshagliga åsikter gör att de vill att kyrkan överhuvudtaget aldrig längre skall få prata vid sammankomster.

Man bekämpar alltså något man själva anser vara uteslutande och otidsenligt med ren mobbing och utfrysande och det är ju faktiskt något man känner igen från hur vi sverigedemokrater inte så sällan behandlas av andra. Vi bemöts med hat och fördomar av de som själva anser sig vara kärleksfulla och fördomsfria.


Ett tillägg:

 Doris Granath komminister i Visby har 288 vänner på facebook. Av dessa 288 vänner är det inte ett enda som låter som utomeuropeiskt eller ens europeiskt. Hon har alltså enbart SVENSKA vänner.

Varför kollar jag och skriver om detta? Försöker jag framställa Doris Granath som rasist och främlingsfientlig? Nej. Det är väl bara så att så här det brukar se ut hos en mängd personer som så gärna framställer sig själva som öppna och toleranta. Märkligt nog.

Eller... är hon främlingsfientlig och rasist?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar