måndag 2 januari 2012

Gott nytt år 2012 Klintehamn!

Jehepp! Så inleddes det nya 2012 med en bilbrand nere i hamnen. Det är den tredje bilen som brinner i Klintehamn på två månader och sett i relationen till folkmängden skulle det väl motsvara 3000 uppbrända bilar i Stockholm under samma tidsrymd. Nu är ju Klintehamn Klintehamn och det här bilbrännandet här ger nu bara smånotiser i lokalpressen gissningsvis för att samhället inte skall få dåligt rykte?

I vad som ligger bakom den här bilbranden kan man förstås bara spekulera. Kanske det var för att göra natten festligare? Kanske kan det nu vara att ryktet spridit sig att polisen börjat tas DNA i Klinte vid "småbrott" som vid Konsum-inbrottet och att det nu är bäst att elda den i Visby stulna bilen när man kommit fram?

Just den här verkar inte vara en Escort, som verkar vara flera klintebors specialite, utan en Kadett men kanske är det någon som varit inne på utbildning på anstalt.

Stackars bilägare som får "tillbaka" sin bil i detta skick och nog är sådana här farkoster sällan helförsäkrade och att få utdömda skadestånd är ju bara att drömma om. Så polisens effektivare arbetssätt kanske bara får denna ännu värre effekt för de bestulna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar