tisdag 24 januari 2012

Stackars Socialdemokrater på Gotland.

Ja det här att de nu när detta skrivs saknar partiledare delar de ju förstås med hela landets partimedlemmar. På något vis kändes det ju ändå som Juholt stod för det bästa politiskt inom S att han sedan verkade ha lite svårt för att hålla koll på vad som är rättmätigt att bevilja sig själv i skattepengar delar han nog med de allra flesta inom socialdemokratins toppskick. Om nu blir så att de här riktiga karriärsossarna, ja jag kallar dem hellre karriärsossar än som de annars brukar högersossar, som stuckit kniven i ryggen på Juholt genom att "läcka uppgifter" och inte stödja honom i stormen nu fått sin ställning internt i S försvagad kanske det ändå kommer något gott ur denna kris.

När jag skrev stackars S på gotland så tänkte jag inte bara på partiordförandefrågan utan jag har försökt minnas vilka vallöften S på Gotland hade här kommunalt. Jag minns två.

Dels gjorde man stor affär av att man skulle öppna ett nattöppet dagis i Visby. Under valrörelsen gjorde man ett prov och hade ett nattöppet dagis en natt på prov. Lustigt eller listigt nog råkade detta sammanträffa med att lasarettet hade personalfest. Det blev några fina helsidor i tidningarna men nu för c:a ett halvår sedan meddelades det att det inte blir något av med något nattöpppet dagis i Visby på grund av helt obefintligt intresse.

Den andra stora valfrågan som jag minns S hade på ön var att Bussiga Kortet även skulle gälla för barn och ungdomar som är bosatta i Visby så de också kunde åka gratis på bussarna som landsbygdens ungdomar redan nu kan göra. Det vallöftet är nu tillbakadraget och nedlagt kan hända efter påtryckningar från Miljöpartiet.

En sak har dock öns socialdemokrater fått igenom: Bara de privata vägar som uppfyllt vissa krav och gjort en ansökan får hädanefter snöröjning av kommunen. Långt ifrån alla har gjort det men det "framsteget" har ändå ännu inte blivit uppenbart på grund av att den här vintern ännu så länge varit så snöfattig.

Om man nu skall tala om något öns Socialdemokrater borde glädja sig åt så är det åt att ön har en riktigt duktig och seriös riksdagsman i Christer Engelhardt. Efter det att jag börjat följa politiska turer på ön så måste jag säga att det man hör av och om honom blir man riktigt imponerad av.

3 kommentarer:

 1. Carl-Olof Wallin, Kräklingbo30 januari 2012 04:24

  Att SD kritiserar Socialdemokraterna är väl ingen hemlighet.Nu förstår jag ju inte hur ett parti som endast har en liten grupp i distriktet tror sig kunna påverka något i kommunalpolitiken,ni är för små och kommer att så förbli.När människor som tex. Hannes Müller,som inte har någon som helst politisk kunskap eller erfarenhet tror sig kunna påverka samhället blir det bara pannkaka.Nej,SD kan nog inom kort se sig själva som ett f.d. parti,på Gotland har ni ingen framtid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som lever får se som man brukar säga. :-)

   Vi var 44 röster ifrån att bli representerade 2010

   Hm... ingen Carl-Olof Wallin hittar man bland varken telefonnummer eller folkbokföringen...

   Radera
 2. Du vet nog vem........30 januari 2012 13:09

  Stackars sverigedemokrater på Gotland,ine en enda röst i nästa val.HAHAHAHAHAHAHAHAHAH..............

  SvaraRadera