torsdag 15 mars 2012

Insändare angående planerna på att göra Gotland mångkulturellt.

Nedanstående insändare skall varit införd i gårdagens GA. Rubriken blev ändrad och jag vet ej om texten förändrades men hoppas inte det.  men skall kolla.

Uppdatering fredag: Rubriken på insändaren var införd på helagotland (gotlandstidningarnas websida) med mitt förmodande att insändaren publicerats var oriktigt. Den hade antagligen varit på väg att tas in i tidningen men av någon orsak stoppats.Tagga ned nu landshövding och politiker.

Nu har allt vad ön har av politiska makthavare med tillskott av företrädare för flera av de största folkrörelserna skrivit en gemensamt undertecknad insändare till stöd för landshövdingens och regionens planer på att göra Gotland mångkulturelltoch mot kritik av detta. Upprinnelsen till detta är att länsstyrelsen presenterat en rapport och att man diskuterat vägar för att få många fler asylsökande att slå sig ned här. Knappt ett kritiskt ord har skrivits eller hörts offentligt i media på ön men på nätet har kritik av dessa planer funnits. Detta har räckt för att landshövdingen skall bli "förvånad, ledsen och besviken" och säga att "Jag förstår inte hur folk vågar skriva som de gör. Jag har förståelse för arbetsgivare som tittar på nätet för att se vilka personer de anställer."  Nu har hon dessutom skrivit denna insändare tillsammans med alla öns politiska makthavare mfl som en ren maktdemonstration.

 Orsaken till denna oro och detta maktspråk tror jag knappast är kommentarer på någon websida som mycket få öbor läser utan att man vet att väldigt många innevånare inte tror på dessa ideer och att det inte ens är säkert att en del av de som undertecknat insändaren själva gör det. Hur många skulle föredra att vi haft en asylinvandring på samma nivåer som Malmö eller Södertälje i stället för den vi haft? Ja det finns nog enstaka makthavare som skulle tycka det var bra och de får gärna förklara och informera oss andra hur trevligt det blivit i dessa städer med mångkultur. Med maktdemonstrationer och intolerans mot oliktänkande ger man i stället intryck av att vara utan både argument och respekt.

 Samtidigt kan de passa på att förklara det lämpliga i att en mängd asylsökande skall slå sig ned i en kommun där arbetslösheten i riksjämförelse är hög?

 När de ändå är igång kan de dessutom förklara var dessa människor skall bo när gotländska ungdomar redan idag får köa många år för en hyreslägenhet?

 Jag har läst rapporten länsstyrelsen beställt. Förutom en del fakta och statistik som är intressant, radar man upp en lång rad vad man kallar "goda exempel" på oftast nyligen startade dyrbara projekt i kommuner för att ge asylinvandrare stöd och fördelar vilka jag antar man vill Gotland skall ta efter. Inte i några av dessa "goda exempel" har man långsiktiga resultat att redovisa och det är sannerligen märkvärdigt om man betänker hur länge asylmottagandet pågått.

 Jag tycker både landshövdingen och politikerna borde tagga ned en aning. Ni måste både ta på allvar och förstå att vi nog är väldigt många här på ön som är tacksamma att vi inte haft en asylinvandring i sådant format som Malmö eller Södertälje. Bland oss finns både svenskar och invandrare, röstande på alla partier och vi förtjänar att bemötas med respekt och argument i stället för maktspråk.

Hannes Müller
Sverigedemokrat

5 kommentarer:

 1. Mediaanställd16 mars 2012 07:22

  Jag är anställd på en av Gotlands tidningar men skriver här som privatperson.Jag har ingen ledande ställning på tidningen men jag vet vad som sker på redaktionen och jag vet varför en del tas in och en del inte tas in i tidningen,nyheter likaväl som insändare.
  Dina insändare diskuteras ofta och mycket ofta är det tveksamt om de ska tas in,anledningen är den provocerande och ofta hatiska tonen du använder mot folk.Din inställning till tidningen är också en avgörande faktor.Du anser att tidningen är dålig och har dåliga reportrar och inte skriver om det du anser är viktigt,du måste förstå att ingen här vill samarbeta med dig när du har den inställningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här på tidningen säger vi: Vi gillar olika!
   Men om någon tänker olika mot vad vi gör, då gillar vi honom inte. Vi vill ha mångfald i allt. Bara inte i åsikter. Då vill vi bara ha enfald. Så stick och göm dig Hannes, din olika jävel!

   Radera
 2. För kännedom vill jag säga att jag betvivlar autenticiteten i detta anonyma skriveri. Jag har dock låtit den ligga kvar för att detta mot skibentens önskan är mer graverande för tidningarna än mig. Samma tidningar har valt att publicera insändare där Sd misstänkliggörs för brottslighet på ön riktad mot invandrare. Den här jämförelsevis lilla och oskyldiga skiten kan de ha.

  SvaraRadera
 3. Vi har beslutat att ta bort samtliga inlägg där du lägger länk till din blogg och de insändare som inte publiceras.
  Att lägga länk till egen sida är otillåten reklam och beivras av Gotlandspress.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i det här fallet tror jag dock tyvär på autenticiteten.

   "beivras" - Tillåt mig fråga vad menar ni med det?

   Radera