fredag 9 mars 2012

Vad är det nu för elände vi fått till landshövding?

Ja man börjar så smått undra hur det står till med Cecilia Sedin Seidegård? Hon har gjort ett par ganska kraftiga och uppseendeväckande aggresiva utspel på kort tid nu. Gotland är det allra minsta och obetydligast länet i Sverige så man får väl anta att det inte är de allra tyngsta namnen på listan som väljs ut för att vara landshövdingar här. Marianne Samuelsson som fick avgå för ett par år sedan när hon smyginspelades och sade saker högt som andra makthavare förvisso tänker men aldrig i livet skulle säga högt. Nä hon var ingen succe för ön och 2010 utsågs Schelin Seidegård till hennes eftertädare.

Vi har en lokal chef för Svenskt Näringsliv som är representant för företagarna på ön och den 8 mars uttalade sig han i en intevju lite olyckligt om att bristen på kvinnliga chefer inom näringslivet kunde vara en fråga om kompetens. Ja det där uttalandet, som för övrigt Anders Thomasson tagit tillbaka och mildrat, fick Schelin Seidegård att helt gå i taket. Hon har skrivit hårda ord på sin landshövdingeblogg och uppmanat folk på facebook att ringa och protestera till tidningarna. Idag säger hon i tidningan  föraktfullt att "Vi får väl skramla ihop pengar och skicka honom på en utbildning". Ja det är ganska hårda ord och inga visor direkt om hon nu anser att det privata näringslivet inte utser chefer på ett bra sätt.

I förra veckan höll länsstyrelsen ett slags seminarium där man presenterade sin rapport angående Invandring och Integration. I skriverierna efter seminariet presenterades högtflygande planer på att kunna öka invandrarnas nu blygsamma andel på 4,7 % av gotlands befolkning till det för landet normala 15 % och hur himla bra och trevligt det skulle bli ön. Samtidigt står det att läsa i tidningarna hur arbetslösa gotländska ungdomar får pengar av arbetsförmedlingen för att söka arbete utomlands (vi har en i riksjämförelse mycket hög arbetslöshet på ön) och rapporteras allt som oftast hur långa bostadsköerna på ön är och hur omöjligt det är för gotländska ungdoomar att få en lägenhet. Ja de här planerna väckte ett ramaskri på nätet där ordet är fritt. Till exempel på Avpixlat där artikeln om de här planerna fick över 500 kommentarer. (Jag brukar sällan läsa kommentarsfälten på Avpixlat men när jag ögnade igenom en liten del av dem när det gäller det här tycktes förvånansvärt många vara skrivna av gotlänningar.) På Flashback tycks det även enligt Schelin Seidengård varit en tråd där mängder av kritiska kommentarer finns.

Ja det här hade hon nog inte väntat sig att få emot sig när hon presenterat sina planer på att göra Gotland lika trivsamt och mångkulturellt som Malmö eller Södertälje.Givetvis presenterade gotlandstidningarna de här planerna på ett positivt sätt men att det nu finns andra medier som inte eliten kontrollerar hade hon väl inte riktigt i sin drömvärld väntat sig.

I måndags hade då GT svarta rubriker: Landshövdingen utsatt för en hatkampanj. På nätet hade Schedin Seidegård uppfattat att hennes planer på att göra Gotland mångkullturellt allt annat än tagits väl emot på många håll. I stället för att förstå att det också är medborgare vars röster är värda att lyssna på och ev argumentera emot säger hon att hon blev "förvånad, ledsen och besviken" och att "uppviglandet och hatet är verkligen tråkigt". Hon tillägger inte så lite hotfullt i den maktposition hon nu är "Jag förstår inte hur folk vågar skriva som de gör. Jag har full förståelse för arbetsgivare som tittar på nätet för att se vilka personer de anställer".  Att fundera på om gotlänningarna verkligen vill ha sin ö mångkulturell likt Malmö eller Södertälje eller till och med tillfråga dem det har nog inte för ett ögonblick förespeglat henne.

Den härskarton hon håller likt en gammaldags länsfogde bådar inte gott för hennes fortsatta verksamhet på ön. Dessutom undrar man hur en sådan chef som hon ju faktiskt är för en hel del anställda på länsstyrelsen fungerar? Inte skulle jag bli förvånad om det framöver raporteras om dålig psykosocial arbetsmiljö och otrivsel på länsstyrelsen inte.

När jag tar mig samman och är beredd på att kasta bort ytterliggare en haltimme av mitt liv skall jag läsa länsstyrelsens rapport en gång till och ge kommentarer till den. Förutom en oerhörd massa tomma floskler innehöll den även en radda exempel som vissa är nog så dråpliga och komiska att kommentera.

Skicka honom på utbildning: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7538111

Presentation av länsstyrelsens seminarium: http://www.lansstyrelsen.se/gotland/Sv/nyheter/2012/Pages/invandring-och-integration---en-utmaning.aspx

Länsstyrelsens rapport: http://www.lansstyrelsen.se/gotland/Sv/publikationer/2012/Pages/invandring-och-integration---utmaning-for-gotlands-framtid-.aspx

Avpixlat om planerna för ökat asylmottagande på Gotland: http://avpixlat.info/2012/03/03/nu-ska-aven-gotland-bli-mer-spannande/

Landshövdingen gråter ut i GT: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7532328

2 kommentarer:

 1. Kåre olsson tofta11 mars 2012 08:55

  Jag är helt på din sida i denna fråga Myller.Jag är själv stor motståndare till landshövdingen,en tjänst som bara tar pengar från skattebetalarna till absolut ingen nytta alls.Jag är också motståndare till polisväsendet då de inte sköter det de är satta att göra,tycker mig ha märkt att din inställning till polisen är den samma.
  Titta på denna film på yutube så får du se vad jag har för erfarenhet av polisväsendet.Du kan oxå söka på mitt namn på yutube så hittar du fler intressanta inslgag.
  Kåre

  SvaraRadera
 2. Jag glömmde att ge länken
  http://www.youtube.com/watch?v=DPSEZ7HyVvU

  SvaraRadera