onsdag 11 april 2012

"Överhettad personbil" på Smitterbergs väg i Klinte


På websidan helagotland nu på morgonen:

"Bilbrand i Klintehamn

Klintehamn. En överhettad personbil fattade under tisdagsnatten eld på Smitterbergsvägen i Klintehamn. Räddningstjänsten larmades till platsen och släckte elden."

På gamla järnvägsbanken strax söder om Klinte står nu det här utbrända bilvraket.

Journalisten tycker sig veta att bilen blivit "överhettad" och självantänt. Tror jag det.
Det är väl bättre att skriva så än att ge Klintehamn, Hassela och Lasse Siggelin dåligt rykte än att skriva "Stulen bil uppeldad i Klintehamn". Vad som är den riktiga och sanningsenliga rubriken vet inte jag men jag är ganska säker på att denna journalist inte vet det heller.

För övrigt är det flera brott i Klintehamn, ganska kostsamma för de utsatta, som överhuvudtaget inte nämnts under de senaste månaderna av de gotländska tidningarna.
Nä det är väl möjligt att man är misstänksam och ser konspirationer där det inte finns några men nog har man genom åren fått känslan att media medvetet tonar ned tråkiga händelser i vårt samhälle.

Uppdatering: På kvällen efter denna händelse fick jag höra att en o-svårtippad person gjort detta och troligtvis blivit tagen direkt. Det gör denna formulering "överhettad" ännu konstigare och man kan med anammande av språkbruket i artikeln säga att det är den fjärde "överhettade" personbilen i Klinte på ett halvår.

Skulle man översätta 4 "överhettade" bilar i Klintehamn skulle det motsvara 136 överhettade personbilar i Visby med dess folkmängd på ett år. Skulle väl inte tro att det skulle omnämnas med en notis ens i tidningarna? :-)

Restaurang Donner som brann tidigt i vintras har nu öppnat igen med igenmurade fönster och jalusier för alla fönster.

7 kommentarer:

 1. Det är ju verkligen ofta som bilar blir överhettade och självantänder. Och börjar bilen bli varm så är det ju knappast detta stället som en vettig människa skulle köra och ställa bilen på..

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera