tisdag 15 maj 2012

Hasselskogen söder om Klintehamn

Om man tar landsvägen söderut från Klintehamn mot Fröjel men viker av ned mot havet så kommer man till den här vackra och speciella skogen där vitsipporna blommar för fullt just nu. Stigen som går genom skogen, som jag tror är ett gammalt igenvuxet änge, ser nästan ut som en gammal kulväg - forväg från tiden innan vagnar och bilar men det är den kanske inte.


Sedan när man så småningom kommer ned till sjön kan man följa den så här års svårframkomliga vägen utmed sjön tillbaka mot samhället.

Det här var nog första gången jag varit nere vid den här udden sedan vindkraftverken byggdes som jag inte blivit störd av deras oväsen. Kanske det var för att jag dessförinnan bestämt mig för att vara beredd på suset men inte bry mig om det.Men det är kanske bara under en torrsommar man kan ta sig den här vägen och inte se ut så här om fötterna.

1 kommentar:

  1. Detta är inget igenvuxet änge,det är en gammal hassellund som vårdades av förre ägaren tills han dog.När sedan marken såldes till veterinär Högdahl fick lunden återgå till dess naturliga tillstånd och är idag skyddad.Vägen genom lunden är av tämligen låg ålder,ca 75 år.Den anlades av förre ägaren,slaktare Boberg från Klintehamn,när han tänkte bygga en liten strandbod vid Värsändeojk,som stranden kallas.Av strandboden blev inget men vägen ner finns kvar.
    Om man följer vägen längs med stranden från vindkraftverket mot söder så kommer man fram till Gannarveskär i Fröjel,denna väg användes förr av de fiskare och bönder som hade båtar vid stranden och även en hel del strndnära åkrar att bruka.

    SvaraRadera