fredag 1 juni 2012

Mats Barre: Hassela fick orättvis kritik

 

"Mats Barre: Hassela fick orättvis kritik

Klintehamn. Hassela fick klä skott för mycket av det negativa som skedde i Klintehamn i fjol. Orättvist, enligt både polisen och Hassela.- Det är en felaktig bild som växt fram i media, menar Hasselas vd Mats Barre."

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7716336

Ja så inleddes en artikel i onsdagens Gotlands Allehanda och den fortsatte ungefärligen i samma stil. Jo då när brottsvågen hade sin kulmen under våren hände sig det att någon tipsade radion om att en anhållen släpptes för att sedan åka direkt till flyget på en dyksemester i Egypten (sannolikt efter tips av någon förbannad inifrån polishuset). För övrigt skrevs det om att närpolischefen uttalat på stormötet som hölls att brottsligheten inte hade något samband med Hassela men att en person i publiken talat mot det. För övrigt publicerade tidningarna visserligen några kritiska insändare från flera olika privatpersoner. Jag antar att det var insändarna och tipset från en arg (polis?) om killen som åkte direkt från häktet på dyksemnester som Mats Barre tycker  var en "felaktig bild som växt fram i media".  För övrigt tror jag det inte skrevs ett ord angående Hassela i samband med "brottsvågen".

I höstas när alla rättegångar och domar var klara giock jag ju igenom alla domar och gjorde slutligen en sammanställning av de unga killarna som blev dömda. 8 av de 15 var placerade på Hassela vid brottsligheten. 4 av de 15 dömda i "brottsvågen"hade varit placerade på Hassela men efteråt bosatt sig i samhället. 3 av de 15 hade inte varit på Hassela. Vid två av inbrottsräderna hade Hasselas firmabilar använts för att transportera stöldgodset.

Under vintern försökte jag få gotlandstidningarna att skriva om detta och min "undersökning" som gick på tvärs med närpolischefens uttalanden. Noll respons och intresse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar