torsdag 5 juli 2012

Onsdag i Almedalen

I går var jag in till stan och gick runt flera timmar i Almedalen bara sådär för att få ett intryck och insupa stämningen.

 Visst de flesta som är med i det hela är väl lite som vem som helst.

 Där finns dock ett inslag av välklädda personer i den övre medelåldern (oftast män) som för att understryka sin egen och sina egna ords stora vikt oavbrutet gestikulerar. Dessa personer omges ofta av andra välklädda (oftast kvinnor) som för att understryka sitt intensiva lyssnade på dessa viktiga personer har blicken fixerad vid dem och står med halvöppna munnar. Sådant där man inte direkt är van att se.


Det här är ett urklipp ur en bok "Historieboken" som var förlaget Ordfronts storsäljare på 1970-talet och biblotikarien sa med ett litet fnys att den inte lånats ut sedan dess. På det förlaget var en kvinna aktiv som de senaste dagarna kommit i centrum i osmickrande sammanhang. Numera är hon mediakontakt på baren DonnersBrunn och stängde baren kvällen när Sd hade Almedalen för hon ville "värna yttrandefriheten". Hur det resonemanget går ihop förstår dock inte jag.


Hur som helst har den där stängningen väckt ont blod hos många som gillar just yttrandefrihet och fri debatt och nog även hos många som ogillar mobbing i synnerhet. Det har också lett till att diskussioner där företaget och dess verksamhet granskas som tex här på Flashback: https://www.flashback.org/t1906801Här står en man och en kvinna från något som heter Riksförbundet mot Mobbing eller liknande och håller tal på Donners-plats. Det var väl ca tre åhörare till deras allmänmänskliga budskap men kan denna förening komma mer fel än till Almedalsveckan.?

Jag kände att jag var på helt fel ställe i alla fall när jag var inne i stan fast kvällen när Sd var där var det helt annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar