onsdag 19 september 2012

Det otrygga Klintehamn - nu ännu otryggare.

Uppdaterad lördag kväll.

Ungefär så här rapporterades det i tidningarna häromdagen:

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7940902

Ja det och lite till har rapporterats, att det varit sex inbrott i bostäder, att tre gripits för att sedan någon/ett par dagar senare släppas fria. Ungefär det och inte mycket mer.

Allvaret i det som skett verkar tyvär inte ha kommit ut. Jag ringde en av gotlandstidningarna och jag sa att jag tillfågat två av de utsatta om de skulle vilja bli intevjuade av en tidning och berätta vad som hänt. I dag ringde jag redaktören igen och frågade om läget och den svarade att det tyvär gått för lång tid och nyhetsvärdet gått bort.

Här är några saker om vad som påstås:

I ett hem har gänget tagit en stor förskärare i köket och släppt den när de jagats ut ur huset.

I ett hem har tjuvarna kommit in i vapenskåpet och varit mycket nära att lyckas vinkelslipa sig in till slutstycket till ett tungt jaktvapen.

I ett hem har tjuvgänget tagit sig in och hittat en yxa i de boendes sovrum vilken de sedan lämnat i trädgården. Där i detta hus låg två ungdomar och sov på övervåningen medans inbrottet pågick och man kan bara undra vad som hänt om någon av dem ovetandes skulle kommit ned för att gå på tex toa.

I två hem har gänget fortsatt försöka krossa sig eller bryta sig in i huset trots att de vetat att de boende varit vakna och stått innanför dörrarna och skrikit.

Minst ett hem där tjuvarna haft gott om tid var alldeles uppochnedvänt med tömda lådor på golvet och alldeles genomsökt på värdesaker.

3 stycken ungdomar greps efter inbrottsturnen som mer liknar ett besinningslöst plundringståg men en fjärde sägs varit med.

Som vanligt: Det sägs att det är ungdomar intagna på AB Hassela Gotland som gjort detta och att tjuvgodset som de fick med sig påträffats i företagets bostäder.

Det skall sägas att det verkar som stämmningen i Klintehamn nu är mycket uppskrämd. Mats Barre (VD på Hassela Gotland) sägs åka runt bland de drabbade med öppen plånbok för att gottgöra men jag undrar om det hjälper denna gång.

Jag hoppas Hassela skär ned sin verksamhet i Klintehamn drastiskt till att bli ett behandlingshem i vanlig vettig storlek.

Det här skrev jag om "inbrottsvågen" förra året: http://ondiklinte.blogspot.se/2012/01/brottsvagen-i-klintehamn-del-1.html

Någon har sagt att de tre som blev gripna är skickade från ön och kommer aldrig tillbaka till Klintehamn. Detta sägs vara Hasselas officiella förklaring.

Enligt en annan säkrare källa har en just som det sagts skickats iväg från Hassela och blivit utskriven, en har försts över till Staplebackar (permmanent - tillfälligt?) och en förts över till AB Hasselas Gotlands filial i Värmland (permanent eller för en tid?). Att två av dem om en tid kommer tillbaka hit är med andra ord absolut inte osannolikt och det har hänt tidigare att rånofferoch misshandelsoffer i Klinte efter ett tag sett brottslingarna tillbaka.  Trovärdig är källan men jag är ej helt säker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar