onsdag 3 oktober 2012

Den här yxan


Den har vi nu fått tillbaka av polisen.

Vårt hem var ett av de sex eller fler hem i Klintehamn som drabbades inbrottsräden för nåra veckor sedan som jag då skrev om. Vissa andra av de utsatta familjerna verkar helt ha tappat lusten att bo i sina forna hem och har stannat på annan plats. Vi i vår familj hörde till de som drabbades minst men nog har det här,  men ännu mer vad som kunde ha hänt, känts mycket olustigt.

Tjuvarna roffade åt sig en del saker medan de snokade runt på nedervåningen i vårt lilla hus. Det mesta av det har vi nu fått tillbaka av polisen som arbetat både engagerat och effektvt i det här. Att de tog vår lilla dotters portmonä som de hittade i hennes rum och de tre tjugolappar hon förvarade i den tog hon med fattning och sa att de nog köpt öl, godis och cigaretter för hennes pengar. De utländska småslantarna hon hade som minnen från våra resor är hon mer sur för, för just dessa slantar får hon aldrig tillbaka och var hennes egna små minnen.

Nu var det så att våra tonårspojkar var hemma i huset när detta inträffade och låg och sov på övervåningen när tjuvarna var här vi andra var bortresta. I ett undanskymt hörn i mitt och min frus sovrum stod en yxa - den på bilden. Denna har tjuvarna hittat och sedan övergivit i trädgården på väg härifrån.

Det innebär att någon av tjuvarna har gått runt inne i vårat hus försedd med yxa som vapen och det innebär att man kan ställa frågan: Vad hade hänt den natten om någon av våra pojkar vaknat för att tex gå på toa?

Jag vill inte gärna tänka på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar