tisdag 27 november 2012

Insändare angående EU

Den här insändaren skrev jag 13 november och den publicerades någon vecka senare i GT och GA

EU´s ståltänder

För gemene man har väl EU mest inneburit små eller lite större förtretligheter i vardagen som böjningar på bananer, risk för snusförbud och nu senast ett förslag om att införa årlig besiktning av mopeder. De av oss som sysslar med företagande, inte minst bonderi, eller andra verksamheter har nog EU inneburit mer av både regler och bidragsbestämmelser. Sakta smyger sig dock EU´s roll större och det var väl ingen som tycker det vore konstigt om det blir i Bryssel i stället för Stockholm det slutgiltigt avgörs om det blir nytt kalkbrott för Nordkalk eller inte.
 Vad som dock är oroande är att svenska politiker dels inte verkar vara de första att försöka förhindra att EU får större makt men framförallt att de inte verkar arbeta särskilt hårt för vårt lands intressen där. Sverige ligger följdaktligen  i botten när det gäller att få tillbaka med 54 öre per satsad krona medan länder i syd och östeuropa ligger på mellan 1:-  och 5:- kronor. Nu i slutet av november skall EU´s budget förhandlas fram och förslaget som ligger skulle innebära en ökad avgift för oss från 30 miljarder till 40 årligen. Eftersom detta till största del skall satsas på administration kan man förvänta sig att andelen vi får tillbaka kommer bli ännu mindre då.
 En Sd riksdagsman frågade nyligen en minister om Sverige kommer gå ut lika hårt i förhandlingarna som Storbrittannien och Danmark som hotat med veto mot beslutet om deras avgifter höjs. Svaret från ministern var totalt undvikande och bådar inte gott inför förhandlingarna. Det är nog dags för Sverige att börja säga ifrån när EU nu allt mer börjar visa sina ståltänder och utveckla sig till en slags federal stat.

Hannes Müller
Sverigedemokrat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar