fredag 9 december 2011

Knark och knark

Polisen på ön har nu satt igång en informationskampanj bland de som arbetar med ungdomar om narkotika.
Så här skriver polisen som leder det hela på facebook:

"I samband med att vi satsat hårdare på narkotikan, har vi på senare tid anträffat flera personer både över och under 18 år med tydliga tecken på narkotikapåverkan och även innehav av framförallt cannabis. Vi är väldigt oroade över detta. Både innehav och brukande är förbjudet i Sverige och medför straff vid upptäckt."

Det är inte alls så att jag tror att hasch är ofarligt för det tror jag absolut inte. Det är faligt både för ens personlighet och ens mående i långa loppet. Inte heller är det så att jag inte tror att en hel mängd ungdomar röker hasch på ön och bland dem även de flesta som ägnar sig åt annan kriminalitet.

Däremot tror jag det växt upp ett jätteproblem med vad som ibland kallas för läkemedel och medicin men likaväl kan kallas och användas som knark och droger. Mängder av alla de här lugnande, uppiggande, sövande och personlighetsförändrande preparaten som både skrivs ut av sjukvården och säljs genom andra kanaler används av både etablerade missbrukare och ungdomar i riskzonen som droger i dag.

Jag tror säkerligen polismän hela tiden kommer i kontakt med detta och ungdomar som är påverkade men tyvär inte säger något om detta och slår larm (de vill inte stöta sig med vården, läkarna och apoteken?). De som tidigare varit starka narkotikafiender håller även de tyst för hur skulle det gå att överhuvudtaget få några ungdomar till sina behandlingshem om man avstod från att dela ut narkotikaklassade mediciner bland sina intagna? Jag tror det här är ett jätteproblem ingen vill ta i för de flesta offe3ntliga aktörer är på något sätt insyltade.

Till och med SD har haft en riksdagsman som fastnat i tablettmissbruk och nu hoppat av. (William Petzäll)

Är det någon som på allvar tror den här unge mannen som tände eld på en bil vid Donnergatan i fredags natt var påverkad av hasch när han drog ett luftvapen mot polisen för att själv bli dödad? Vad kunde det vara han var inne på psykakuten för att få dessförinnan som han inte fick och som gjorde att han inte ville leva längre?

Vad kunde det vara han som stack ned en småbarnsfar på Gråbo för ett par år sedan ville ha av psykakuten som han enligt närstående uppsökt otaliga gånger innan den tragiska nyårsnatten?

Jag tycker det är mycket intressant att läsa på Flashback och mellan allt trams kan man få inblick i mycket och hur andra människor tänker. För den som är intresserad av hur livet kan se ut med missbruk finns det människor som i sin anonymitet rakt av berättar om hur de har det. Jag är inte så där jätteintresserad men till exempel här länkarna efter kan vara intressanta att läsa för den som är berörd genom arbete eller annat sätt.

Här är en som blivit fast på Benso genom läkarutskrivna tabletter: https://www.flashback.org/t851122

Här är en kille som försöker lägga ned drogerna samtidigt som han är inlagd på en psykavdelning. Genom vad han skrivit i andra inlägg och situationer han beskrivit är det inte alls otroligt att han är på psyket i Visby när han skriver:  https://www.flashback.org/t1491045

5 kommentarer:

 1. If you try to find the truth on flashback you're in big trouble cause everything is a fake on that forum

  SvaraRadera
 2. Intressant länk : http://www.magnus.burgsvik.se/politik/israel-sverigedemokraterna-sant

  SvaraRadera
 3. Namselih Proyee - Det var en konstig kommentar och jag tycker inte de där två berättelserna jag länkar till ger någon som helst anledning att betvivlas.

  Anonym som länkar till Magnus Berg - Jag tror för min del att den enda vägen till fred och utveckling i Israel och de palestinska områdena är att man upprättar två stater och upprätthåller fred och respekt för varandra. Dock förstår jag inte vari sambandet med de läkemedel som används som droger består i.

  Fö har jag både sympati och respekt för Magnus Berg och tycker det ofta är intressant att läsa vad han skriver. Däremot delar jag inte alls hans åsikter när det gäller mycket. Av de bloggar jag känner till på ön är hans, Jennie Perssons och Rolf K Nilssons de enda jag läser med behållning.

  SvaraRadera
 4. Främlingsfientlighet och rasism fortplantas bäst från föräldrar till barn, barn tar efter sina föräldrar på mängder med områden. Det kan handla om språk, rörelser och andra beteenden som barn tar efter från föräldrar, men i många fall handlar det även om värderingar och åsikter. Om föräldrar talar i främlingsfientliga ordalag och kollektiviserar människor i grupper, kommer deras barn med största sannolikhet också att göra det i olika sammanhang. Det kan givetvis handla om ganska harmlösa saker, som till exempel att den ena gruppen gör på ett sätt och den andra gruppen på ett annat sätt.

  När detta kollektiva sätt att utpeka grupper utvecklas från harmlösa saker som matvanor eller kläder till att handla om samhällsproblem, så blir det ett problem. Helt plötslig blir enskilda individers handlande ett kollektivt ansvar för alla som råkar ha samma hudfärg, samma religion, samma etniska bakgrund eller samma hudfärg. Fenomenet i sig är inget nytt, vi har alltid pekat ut grupper i samband med olika händelser, det har handlat minst lika mycket om människor från vissa orter som om enskilda etniska grupper. Vandringssägner om upprutna parkettgolv i hyreshus har kryddats med mögelskadade
  duschrum. Historierna har ofta förts vidare från en minoritetsgrupp till en annan och de har alltid förts fram på samma sätt, det vill säga att man minsann känner någon som har sätt detta, någon fastighetsskötare eller annan.

  När föräldrar upprepar dessa saker för sina barn, blir det till sanningar som barnen tar med sig. Pratar föräldrar i grupptermer när de vill beskriva olika händelser bygger de inte bara upp sin egen världsbild, de för även över den på sina barn. På detta sätt fortplantas främlingsfientligheten och rasismen. När det handlar om brott eller arbetslöshet blir detta extra påtagligt och farligt. Helt plötsligt får hela grupper bära ett kollektivt ansvar när en enskild individ har gjort något brottsligt eller när arbetslösheten är lite högre i vissa områden. Man kan ju fråga sig varför det inte blir ett kollektivt utpekande mot män rent generellt när det gäller brottslighet, eftersom 95% av alla brott utförs av män. Men det är inte så konstigt egentligen, eftersom detta sällan har belyst, däremot har merparten av alla
  människor fått höra kollektiva skildringar av människor med annan etnisk bakgrund, sexuell läggning, kön eller religiös bakgrund.

  Jag växte upp i ett villaområde byggt på 70-talet i en mindre stad i Småland. Där bodde nästan enbart etniska svenskar med några få undantag. Det var väl lite av en så kallad Sverigedemokratisk idyll. Närjag var i tioårsåldern flyttade det in en norsk familj i ett av husen. Den norska familjen hade också två ganska stora hundar som brukade rymma trots att de hade byggt ett stort staket runt sitt hus. Ganska så snabbt började det spridas rykten om denna norska familj och deras hundar, vilket även gick ut över resten av familjen. I denna norska familj fanns det även barn som fick ta sin beskedliga del av
  ryktesspridningen. Samtalen och diskussionerna i grannskapet gentemot denna norska familj fördes per automatik över till barnen som blev föräldrarnas bästa megafoner. Efter ett tag utvecklades denna gemytliga kollektivisering av norska hundägare till en folkmobb av barn som trakasserade den norska familjen och deras barn. Efter något år flyttade den norska familjen, om det berodde på trakasserierna eller något annat låter jag vara osagt, men däremot fungerade definitivt föräldrarnas samtal som bensin för barnens beteenden.

  SvaraRadera
 5. tanten - Ha ha. God dag yxskaft.

  SvaraRadera