lördag 11 februari 2012

Goda nyheter. Eldsjälarna får det hett om öronen.


I veckan har det varit tillslag och husrannsakningar hos flera av öns aktörer i behandlingshemsbranchen. I samband med fiaskot när Staplebackar, Alskog (Robinson Jan-Emanuel) och AB Hassela Gotland skulle starta dykcenter i Egypten verkar det ha försvunnit en hel del oskattade pengar. Även annan grov ekonomisk brottslighet misstänks hos Staplebackars och Alskogs ägare.

Om dykcentret kan man läsa här och det är en rent hårresande läsning: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5492585

I veckan kom också beslutet från byggnadsnämnden på Gotland att inte tillåta AB Hassela Gotland att bygga bostäder på fastigheten bilden är tagen ifrån. Hassela köpte i stor stil ett trädgårdsmästeri och skulle ha trädgårdsodling som arbete för inskrivna ungdomar. Det höll en sommar innan de lessnade och bara lät alltihop förfalla. Bra reklam har de dock kunnat ha några år för att visa aningslösa socialassistenter i kommuner långt borta att placera ungdomar hos dem i deras idylliska verksamhet.

Nu hoppades de kunna bygga bostäder där i stället för att det skulle vara en industri/hantverksfastighet. Det satte kommunen stopp för - det blåser andra vindar nu.

1 kommentar:

  1. Hej
    Jag har följt dig i ett antal år, förundrat,förfasat och även beundrat vad du skriver om HasselaGotland. Jag har själv bott på HG några år och måste säge att det var fantastiska år. MEN, jag måste erkänna att du hittills inte skrivit ett osant ord (som jag läst)och ändå har du bara nått toppen på isberget. Fattar inte varför uppdrag granskning tar sig ann det, vet att andra försökt få de intresserade.

    SvaraRadera