onsdag 29 februari 2012

Stackars Anders Behring Breivik

Ja nu är det kanske inte synd om honom för han är väl antagligen lyckligt ovetande om hur det utvecklat sig efter hans dåd. Är han inte det - ja då är det synd om honom

Det var ju så förra sommaren när han först smällde av jättebomben mitt inne i Oslo och sedan åkte ut på Utöia och mördade ungdomar att han innan han gjorde dessa illdåd lade ut sitt så kallade Manifest på 1500 sidor på internet. Där var det meningen att intresserade människor skulle läsa, ta del av hans tankar om samhällsutvecklingen i Norge och sedan förhoppningsvis bli övertygade om det riktiga i hans åsikter. Hur har det blivit med det?

Jag som själv kanske får betraktas ingå i den nära målgruppen har inte ett endaste ögonblick varit intresserad av att ta del av hans manifest och funderingar. Det verkar nästan ingen annan som är till exempel kritisk mot asylinvandringspolitiken eller vad det nu är frågan om varit heller. Jag har personligen inte hört ett endaste positivt eller intresserat ord om det där manifestet trots att jag är ivrig läsare av "rasist"-sidor som Flashback och Avpixlat mfl.

Däremot verkar det finnas andra som är ytterligt intresserade av Breiviks tänkande. Kropparna på Utöia hade väl knappt kallnat förens drevet i Sverige mot Sd var igång och vi här på Gotland fick väl vår beskärda del av detta från tyckar-tanterna Bofride och Ardin på gotlandstidningarna. Dessa verkar dock inte ha läst Breiviks manifest, de tillhör nu väl den sorten som inte direkt gillar att läsa överhuvudtaget, men det verkar andra nu så småningom gjort.

Först var det ju det där att denne Breivik verkar ha bekännt sig till konservativ samhällsyn och konservativ kristendom och det har borgerliga debattörer och gammeldags kristna fått äta upp. Vips har de av dessa vänsterpolitisktkorrekta debattörer slafsats ihop med Brevik och nästan blivit medskyldiga till morden på Utöia.

Nu senare har samma vänsterflock upptäckt att Breivik i sitt manifest varit mycket negativ till feminism och genustänkande. Genast och följdaktligen har de som är kritiska till radikal feminism och genusuppfostran kunnat kopplas samman med Breivik av dessa korrekta proffstyckare som härjar på storstadstidningarnas kultursidor.

Här är det senaste, mest omtalade och tydliga exemplet:http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/hatet-som-gor-mig-politiskt-deprimerad

Ja det blir nog ett bedrövligt uppvaknande för denne Breivik när han upptäcker att de enda som varit intresserade och läst hans manifest är politiskt korrekta samhällsdebattörer i Sverige. :-)

Fast det här med Breivik kanske kommer fortsätta i det oändliga och till det yttersta? Kanske kommer de här människorna börja klura på vilka skor Breivik föredrar, vad vi kan dra för slutsatser av det och vilka de där hemska människorna är som använder dylika?

Kanske kommer de börja utröna vilken musik Breivik gillade? Ja där. Där kanske det äntligen finns något... för när Breivik gick runt på Utöia och sköt ungdomar snappade jag upp någonstans att han hade Sagan om Ringen musik i lurarna. En värld där det är antingen svart eller vitt. Där de levande varelserna kan delas upp mellan onda och goda, där de onda måste förgöras. Det är inte min värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar