onsdag 4 januari 2012

Vår Landshövding filosoferar om utveckling av ön.

"Alltså Teknik, Talang och Tolerans. En amerikansk forskare Richard Florida hade lanserat teorin om att områden med hög teknologi, konstnärligt verksamma personer och hög procent homosexuella, invandrare och bohemer når hög ekonomisk tillväxt. Därav de tre "T;na". Kreativitet är ett samhälles viktigaste tillgång. Jag måste säga att jag verkligen tror på det och att Gotland borde ha goda förutsättningar. Här finns så väl konstnärlig kreativitet, talang som hög tolerans. Vi består av en kreativ blandning av riktiga gutar och inflyttade från många av världens hörn. Det är nog inte för intet som just Gotland blev Sverigedemokraternas näst sämsta valdistrikt."

Direkt citat ur Landshövding Cesilia Schelin Seidegård tal vid prisutdelningen på Gotlands Hushållningssällskap. Av talet framgår vidare att hon inspirerats till dessa tankegångar av en chef på de ganska nyligen hitflyttade Riksutställningar. Gotlands Hushållningssällskap delar vid årsmötet ut priser till duktiga och framgångsrika bönder på ön.

Skulle tro att bönderna jublade över hennes tal?

13 kommentarer:

 1. Ursäkta, men har hon alla hemma? Vill inte misskreditera, fast om hon är en klok tänkande kvinna, Vill jag byta kön,NU !
  Men när jag tänker efter, bättre hon byter till: HEN.
  Lena Johansson

  SvaraRadera
 2. Så jävla korkat! Finns väl inte en enda (1) invandrare som gjort något som helst positivt för den här ön.
  Dessutom svarra hon för enklassisk tankevurpa när hon tror att de tre T;na beror på att det vilar av bögar, invadrare och bohemer i samhället. Det är ju så att dessa grupper samlas där välfärden har byggts upp av talangfulla innovatörer i symbios med trägna och duktiga arbetare. Därpå lever de ett parasitliv i sus och dus. Kanske det som inspirerat de storvulna tongåpngarna i talet ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett par saker du skriver håller jag inte med om. Nog finns det invandrare som gjort positivt för ön. Homosexuella bönder finns redan och de är väl bönder som alla andra och har väl knappast fördel eller nackdel i sitt företag av sin sexläggning.

   Radera
 3. Kära filosofer och förståsigpåare, vi har alla samlats här för att uppröra oss över att de människor vi ser ned på skulle erkännas som medmänniskor och till och med som en viktig del av det samhälle som vi anser oss kunna förvalta. Vi oroar oss över att den känsla vi grunden har av att själva vara värdelösa och utstötta ska blir realiserad om de vi försöker ställa oss skulle bli accepterade. Det vore bland det värsta som vi kan föreställa oss, och det måste vi kämpa för att det inte sker. Så goda olycksbröder (och systrar), ta fram urgrundshatet som inte fick komma till ytan när vi som små inte fick det vi behövde. Vi ställer oss på barikaderna och kräver att det hat vi tryckt undan så länge, det hat som vi känner var riktat mot oss själva, nu riktas mot de på riktigt och sant felaktiga människorna! God kamp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du sitter kanhända bak ditt tangentbord och tror dig genomskåda andras i dina ögon låga personlighet, bland annat min, och serverar vad du tror en dräpande analys av den. Sådant beteende faller bara tillbaka på dig själv.

   Jag skulle inte vilja höja min personlighets "värde" på din bekostnad.

   Radera
  2. Tvärtom Hannes, vad fick dig att se personligheten jag beskrev som låg? Jag dömer inte i hög och låg, jag anar smärtan som måste hållas borta, och jag ser på den med medkänsla.
   Lev väl!

   Radera
  3. Nej det var väl kanske inte helt rätt ord med "låga personlighet". "Vi som inte fick det vi behövde som barn" och vi som du ser på med "medkänsla".

   Klart du vill höja din personlighets värde på min och andra förtappades bekostnad. På det svarar jag: Var så god.

   Men jag får väl tillägga: Dina ord låter varken äkta eller välmenande.

   Jag har (tyvär) utan att själv vara intresserad haft en del med New-Age intresserade att göra.Genom det har jag fått en mycket god insikt i härskarteknik och själsligt förtryck förklätt i kärleksbudskap och psykologiserande. Jag menar inte att det är det enda som finns i den världen men ändå tror jag det är ganska utbrett och jag har dessutom en känsla att de här sätten att "plocka ned" självständigt tänkande eller oliktänkande människor har spillt över i andra grupper.

   Radera
  4. Hannes, alla tankar står för en slags härskarteknik, så även dina. Vissa tankar leder till förtryck och konflikt, och andra tankar leder till samarbete och harmoni. Vilket vill du ska härska?

   Radera
  5. Jag tycker du är tråkig nu men jag tackar för dina kommentarer. De kan kanske gett någon annan läsare något.

   Radera
  6. Tråkig? Är dina utspel bara en cirkus för att slippa tråkigheten? "Tråkigt" blir det när det undermedvetna tränger på...

   Jag tolkar då ditt svar som att du föredrar att drama, dvs konflikt och förtryck.

   Tack själv!

   Radera
  7. Det som gör det du skriver tråkigt och ointressant för mig att läsa beror på att du försöker göra en "smart" analys av människor och en människa du inte alls känner.

   En av de lustiga paradoxerna man får uppleva som sverigedemokrat: Människor som beskriver sig själva som fördomsfria och toleranta attackerar en som människa med just fördomar och intolerans. :-)

   Radera
  8. Hmm...

   Hannes jag är inte bara tråkig, jag är tydligen inte möjlig att förstå heller. :-)

   Eller så kör du fram bruntungan för att du annars skulle förbli tyst? Men det är förlåtligt.

   Jag har varken analyserat dig, eller påstått att jag är fördomsfri, jag påstår inte heller att jag känner dig. Jag bara ser dig och anar hela tiden vad som ska komma, och jag vet i grova drag hur bakgrunden brukar se ut när det blir så. Och du ska veta att jag inte ser ned på dig för det, tvärt om. Du kämpar tappert!

   Lycka till med ditt samhällsengagemang, du har en sprudlande hjärnbark och du skulle kunna vara en fin tillgång för alla om den drog jämt med ditt limbiska system. Möjligheten finns!

   Radera
 4. Till valet 2014 har Sverigedemokraterna ett guldläge.
  Vid det laget har det visat sig vad invandringen av okunniga och odugliga människor från några av jordens rövhål ställer till med för både ekonomin och människorna som bebott Sverige.
  I ekonomin har de stigande kostnaderna redan visat sig - genom de till en början helt obegripliga sparkraven i vården, skolan, omsorgen om de gamla.
  Vore Sverige så rikt som de styrande låtsas skulle vi inte behöva spara på levnasstandarden för de små, de sjuka, de gamla.
  Men en halv miljon invandrare som inte går till något jobb har ett högt pris. De ska ju ha högre standard och större bidrag än våra svenska pensionärer med bara statlig pension.
  Orättvisorna är en sak som gör folk förbannade.
  Brottsligheten som ökar våldsamt på de orter som har hög andel invandrare är en annan faktor som kommer att lyfta väljarstödet för SD.
  Om du inte har egna argument Hannes så ta hjälp av SD riks.
  Vi förser dig med affischer m m som du kan sätta upp för att visa att SD finns och kämpar för svenskar och ärliga invandrare på ön.
  Dra fram i ljuset dina utlandsfödda partikamrater och berätta gärna att nästan hälften av SD-sympatisörerna är invandrare som vägrar att låta sig klumpas ihop med våldtäktsmän, tjuvar och kat-tuggande zombies från andra sidan jordklotet.
  Lycka till Hannes - 2014 är SD Sveriges tredje största parti med vågmästarställning i både riksdagen och ö-parlamentet!

  SvaraRadera