måndag 14 november 2011

Dags för "eldsjälarna" på AB Hassela Gotland att kamma in degen?

                                              
Bild från den sk Växtakuten, AB Hasselas växthus man köpte för några år sedan och som nu står och förfaller. Klarar det en storm till?

Förra veckan gick Hassela i Klintehamn ut med att de har ekonomiska problem och därför säljer av fastigheter. Läs här: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7224976 Köparen till det fd äldreboendet var surprise surprice Kerstin Siggelin som tillsammans med sin man startade företaget.

Det är i och för sig möjligt att företagets nuvarnde VD Mats Barre talar sanning när han säger att företaget har ekonomiska problem men dock är det inte troligt att det är hela sanningen. Robinson Jan-Emanuel tex som även han är en entreprenör i samma branch och som bla har ett liknande men mindre behandlingshem i Alskog gör årligen mångmiljonvinster.

AB Hassela Gotland har i sina statuter att det inte skall vara vinstdrivande åt ägarna och det är inte alls någon osannolik teori att bla Lasse och Kerstin Siggelin nu försöker få lön för mödan. Lasse Siggelin sitter i nio bolagsstyrelser (oftast som VD eller ordförande) och Kerstin Siggelin sitter i fem. Så nog finns där möjligheter till smarta transaktioner, skatteplanering och försäljningar kors och tvärs. Inte kan jag påstå att jag blir särskilt upprörd över om dessa två vill ha sin goda ekonomi tryggad men uj uj uj vad det kan klinga falskt med människor som ena dagen framställer sig själva som brinnande eldsjälar och den andra gör smarta affärer.

2 kommentarer:

 1. Huset som Kerstin köpte har aldrig varit äldreboende,det har varit gästgiveri sedan början på 1900-talet ända tills Drejhammar köpte det på 80-talet.

  SvaraRadera
 2. Tack för upplysningen!

  Magasinet där Hassela Vävars är inhyst ingick välan också i försäljningen.

  Skall bli intressant att se en vänsterpartist driva kläd och presentaffär eller vad det nu blir.

  Jag var faktiskt inne där för ett par år sedan och oj oj oj... vad många synpunkter en rättskaffens vänsterpartist kunde haft på sortiment och äffärsmoral.

  SvaraRadera