onsdag 2 november 2011

Utveckling?

Ytterligare ett inlägg från i vintras
Nu är det ett rejält ståhej både om fritidsbebyggelse på Sudret och bebyggelse äv Hällarna strax söder om Visby.
Vid båda dessa ställen är det sk strandnära boende som lockar de som vill bebygga och exploatera platserna.Det verkar som om det har blivit en riktig epedemi bland de som har pengar att kunna sitta i TV-soffan i sin våning eller fritidshus och blicka ut över havet.
Ett starkt minne för mig är när jag för ganska längesedan som turist på Fårö var nere på de otillgängliga strandängarna vid Butlex på kvällningen. Jag kommer så väl ihåg när jag såg det mycket gamla paret gå ut från sin lilla bondgård gå hand i hand ned den ganska långa biten ned till havet och tillsammans hand i följa solnedgången. Så är det så många som gjort här på ön – ta en liten tur ned till stranden. Man behöver faktiskt inte bebygga den för att kunna njuta av den.
Man tänker nästan att de som vill bebygga och exploatera stränderna fungerar lite som kannibaler. Ser de en vacker och stark människa så vill de äta upp den. Lite så fungerar de har exploateringsivrarna med. Ser dc en vacker och underbar plats i naturen vill de smälla upp ett hus där… det är bara det att efter det är platsen varken vacker eller underbar längre, i synnerhet inte för andra människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar