fredag 11 maj 2012

Vad hände här?


Ja det kan man fråga sig. Ser dock ut som en bil brunnit i en parkeringsficka alldeles norr om Klintehamn. Hade det varit lite klarare väder hade man sett Karlsöarna i bakgrunden. En fin plats. Man får väl fråga runt lite...

För övrigt var det ju en notis i tidningen som väckte ens intresse häromdagen:

Fyra tonåringar står åtalade vid Gotlands tingsrätt för egenmäktigt förfarande och tillgrepp av fortskaffningsmedel i januari i år.
Kvartetten - en 15-årig och en 16-årig pojke samt en 17-årig och en 18-årig flicka - misstänks för att först ha brutit sig in i kontoret tillhörande ett företag på södra Gotland, och där försett sig med en bilnyckel. Därefter har ungdomarna olovligen tagit bilen, som tillhör det aktuella företaget.
Under efterföljande färd körde de bilen i diket. Dörren till kontoret förstördes också i samband med inbrottet.
De fyra ungdomarna, varav blott 18-åringen är skriven på Gotland och övriga på olika fastlandsorter, erkänner handlingarna. "

Ja se hur de håller på på tidningarna. Självklart var ungdomarna inskrivna på AB Hassela Gotland och självklart var bilen företagets. Denna gång använde dock inte ungdomarna bilen till att transportera stöldgods som andra inskrivan ungdomar gjort tidigare UTAN ATT UPPTÄCKAS av personalen.

Okej att företaget inte håller koll på sina bilnycklar. Värre är det med knivar och andra föremål som går att använda som vapen.

Tex den kille som knivhögg en annan inne på Hasselas Tors Gård. Han sa under rättegången som förmildrande omständighet att när han gick in i köket för att hämta kniv valde han ut en liten kniv. Den var 30 cm lång.

Eller den kille som var på Hassela Vänge som hade lyckats samla ihop 6-8 stora knivar när han utlovat hämnd till den som inte lät honom sova på morgnarna. Hur sjutton kan så många knivar försvinna på ett så litet ställe som ändå Vänge är utan att personalen märker något?

Eller han i Klinte som misshandlade en tjej så upprepat och våldtog henne så hemskt med kniv. Han var enligt utsago nästan alltid beväpnad och hade till och med ett stort basebollträ som han gått runt med på samhället.

Kanske och förhoppningsvis har ledningen tänkt om på Hassela. För fortsätter det som tidigare så kommer det gå riktigt snett förr eller senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar